Oldalak

2012. február 3., péntek

Kedvcsináló a Regényhez! :D

Mivel nem mutatkozott túl nagy érdeklődés a Szingularitás című regényciklus iránt, itt egy kis részlet a könyvből, hátha megjön hozzá a kedvetek! Lássuk :D

"- Au!
Csak ennyit tudott nyögni a kapitány fél órányi alvás után. Nem ott van ahol volt. Hol van? Hol a sör? Hol vannak a többiek? Hol a dohos kis söröző? Hol vannak a jegyek? Pussyt'wilekgirls koncert lesz! Miért aludt el.. Hol van Kir, Sky és...
Hirtelen megrázkódott a föld.
Nem ott volt.. Végig itt volt. Az volt az álom, és nem ez. Hogy került Ő ide? Várjunk... Ginny.. Ginny Weasley, Kakashi, a Mester, mind itt vannak.. és.. Ő is. Már szinte biztos hogy megbízható.
A Földön tett kirándulás óta nem sokminden változott. Sőt a helyzet csak rosszabbodot, főleg Ruussan után. De.. Ő velük van. Igen, a kapitány tudta, hogy Ővele megnyerhetik ezt a polgárháborút.
Lassan feltápázkodott. Kaminói vértje koszos volt a sártól és vértől, de még egyben volt. Ruussan óta ezt hordja minden csatában. Felnőtt a feladathoz, Yoda mester jól tette, hogy Őt választotta, akkor régen, ott az Ifjoncok közül. Bár gyűlölte ezért a kis zöld manót, de ettől még úgy érezte, Ő elég rátermett a feladatra. És Revan mester. A lehető legnagyobb tisztelettel tekintett rá a kapitány. Bárhol látta őt, mindig bizonyított. Ha csak Ő rajta múlik, megnyerik a csatát. De nem csak rajta múlott...
Újabb robbanás rázta meg a helyet.
Elég! A kapitány megrázta fejét. Nem a múltban kell élni! Oldjuk meg a mostani helyzetet. Mérjük is fel hol állunk! Ez az Ő személyes csillagrombolója, ahol övé a legénység, övé a felelősség, Ő a kapitány. Üldözik. A kapitány próbált visszaemlékezni mi is történt. Foklornitz. Ő az. Mögöttük üldözi egy csomó vadászgéppel, és egy anyahajóval.
Megtapogatta az övét. Megvolt a géppuskája, a komlinkje, a hajszálak, a fénykardja, és a tájoló is. Mosolyogva gondolt a tájolóra. De most nem ezen kell töprengeni! Okké, minden megvan. Vissza a fedélzeti hídra.


A kapitány határozottan lépkedet a hídon. Furán néztek rá, elvégre 20 perce esett le a hídról egy egész emeletet egy robbanás után, de Ő csak szimplán oldalra nézett a technikusokra, és megkérdezte:
- Mikor ugorhatunk Majdcsakkijukadunkvalahova Sebességre?
- Körülbelül 10 perc, uram.
- 5 percen belül, ha lenne szíves.
- Igenis, T'ottaro kapitány!
A kapitány továbblépkedett, majd megállt az ablak előtt, hogy a visszapillantó tükörből megnézhesse, hogy állnak. Oldalra fordult Mesteréhez.
- Ön szerint milyen a helyzetünk Skylightin mester?
A mester megvonta a vállát:
- Volt már rosszabb is. Majd csak kijutunk valahogy. Személyes összecsapás viszont elképzelhető, hogy előfordul.
- Lőjünk ki pár vadászgépet.
- Egyetértek.
- V-szárnyúakat kilőni!
A hajón belül mozgolódás kezdődött. A klón csapatok odafutottak a kis gépekhez, és elindultak a hangárból ki a sötét űrbe. Az akció megkezdődött.
Régen bevett gyakorlat volt, ilyesmi helyzetben. Kiment 20-30 vadászgép, és míg a szélen lévők tisztították az utat és írtották az ellenség vadászait, addig a középsők kiiktatták a csillagromboló fegyvereit. Jó pilótákkal tökéletes hadművelet, bár megvoltak a gyengepontjai.


Foklornitz az ajkába harapott, majd feljajjdult, ugyanis rossz helyre harapott. Miután a letört darabot lepiszkálta fémajkáról, kidobta a kukába.
- Meglesz ez, meglesz ez.. - mondogatta magában, közben hátra-hátra sandított a mögötte lévő trónra, melyben kis kacsók markolták a karfát - Kerüljünk közelebb! - adta ki a parancsot, majd előre ment az ablakhoz, hogy lássa a PTHSZ csillagromboló sötét sziluettjét az Űr sötétjében. Csalódottan konstatálta, hogy apró sebesülésektől eltekintve a hajó ugyanolyan jó állapotban van. Újból az ajkába harapott mostmár emberi részbe.
- Uram, valami baj van - szólt az egyik Kuku katona hátulról vékony recsegős hangján. Foklornitz hátrafordult, és rámeresztette vörös jobb szemét a katonára. Lassan elindult felé:
- Mi lenne a probléma, százados? - árnyékba érkezett, és hirtelen csak egy sziluett, egy vörös pupilla, és az egyre nagyobb árnyékot vetű bőrdzsekije látszott egy pillanatra.
- Kilötték a sugárágyút!
Foklornitz arca megrezzent:
- Igen?
Hirtelen a Kuku torkát egy erős kéz ragadta meg, és szépen lassan felfele húzta a földről. A kuku a kézhez kapott, de csak hideg nyirkosságot érzett a fekete kesztyű alatt. Foklornitz félrelökte egy bólintással éjfekete haját a szeméből, és rávicsorgott a katonára:
- Csak nem?! Kilőtték? Ne basszál! És ki lőtte ki? Csak nem egy kis vadászgéppel nyomták ki a drága ágyúdat?!!
A kuku nyögött valamit.
- Ennyi idő után..! Ennyi üldözés és hajsz után... Még mindig.. nem vagy képes.. Kilőni azokat a szarokat?!!.. és még Mindig.. Bedőlsz EGY.. ILYEN ŐSI TRÜKKNEK?! HAA?
- Fokli.. Elég lesz! Fejezd be..
A Parancsnok oda fordult a trónhoz ahonnan jött a hang. A kapitány.. Foklornitz arca újra hideg nyugodtságba állt, majd még egyet roppantott a nyakon, majd az elernyedt hullát ledobta a földre.
- Tessék! - mondta, majd ugyanezt kérdő hangnemben megismételte - Tessék!
- Ne feledd Flokki - mondta a kapitány - Hogy ha 30 napon belül nem sikerül elkapnod Matten T'ottaro-t, te is hasonlóképpen fogod végezni.. és nem is akárki által.
Foklornitz hirtelen tikkelni kezdett a dühtől.
- Már rég elkaptam volna, ha Nem Lenne ilyen szerencsétlen a Legénység AMIT KAPOK!
- Ne sértegesd a drágáimat Folklór-kölyök, vagy kapsz tőlem előleget is, ha kell! - mondta a kedélyes hang, de volt valami hátborzongató abban, amit mondott - Különben is, ha megölöd őket, azzal nem jutsz előbbre.. nem igaz?
Ettől a vidám és gúnyos 'nem igaz?'-tól Foklornitz fel tudott volna robbanni, de ehelyett csak fogcsikorgatva annyit mondott:
- Igenis kapitány..
- Mondtam már, hogy hívj csak kapinak! Hihihi!
Foklornitz már hátat fordított és újra a csillagromboló felé nézett. Nem érdekelte a kapitány. Őt csak egy valami éltette. A bosszú. És ezt Matten T'ottaro útján érheti el.
Egy robbanás rázta meg a hajót, és Foklornitz lefejelte az üveget."


Érdekel hogy jutott el a Kapitány egy ilyen helyzetbe? :D Mindent kideríthettek a Teljes történetből! :D Van rá igény? :D

4 megjegyzés:

  1. kurtìtott sorozatot akarunk!!!!

    VálaszTörlés
  2. Az a baj a vicces regényekkel, hogy soha nem viccesek.
    Ezt az egészet a paródiasorozatokhoz tudom hasonlítani, mint a Gyűrű Kúra, Heri Kókler, meg mittomén, amik az ilyen nagyon alja 'pontosan értelmezem a közmondásokat, szólásokat, szófordulatokat' viccekkel operálnak, mint: "Foklornitz az ajkába harapott, majd feljajjdult, ugyanis rossz helyre harapott."

    VálaszTörlés
  3. Nézd meg Matten ! :D http://www.youtube.com/watch?v=Nbfmnvd1wc0

    VálaszTörlés
  4. Aki szeret cosplayezni annak itt a helye: http://legenygeri.blogspot.com/

    Ui: Bocsi h itt reklámozok ^^.

    VálaszTörlés